Maandlasten calculator

Bereken eenvoudig zelf in 1 minuut wat uw maandlasten zijn bij een gewenste lening en vraag desgewenst direct een vrijblijvende offerte aan

bereken uw maandelijkse kredietlasten

Voor u een lening aangaat, is het handig om te kijken of u de lasten daarvan kunt dragen. Met onze handige kredietcalculator berekent u eenvoudig zelf wat de maandelijkse kredietlasten zijn bij diverse leenvormen, aflossingstermijnen en hoogte van een lening. Wij slaan uw gegevens niet op en gebruiken deze ook niet voor andere doeleinden.

Persoonlijk contact
Wilt u uw kredietwensen persoonlijk met iemand bespreken? Neem dan rechtstreeks telefonisch contact op met één van onze onafhankelijke adviseurs via 0598-632870, of laat ons u bellen op een tijdstip dat het u schikt.

vraag vrijblijvend uw offerte aan
Het minimaal leenbedrag is € 5.000,-
Let op! Geld lenen kost geld Let op! Geld lenen kost geld
logo Qander logo Interbank logo Nationale Nederlanden logo Alfam logo Qander logo Interbank logo Alfam logo Nationale Nederlanden logo Qander logo Alfam logo Interbank logo Nationale Nederlanden logo Qander logo Alfam logo Interbank logo Nationale Nederlanden logo Alfam logo Qander logo Interbank logo Nationale Nederlanden logo Qander logo Alfam logo Interbank logo Nationale Nederlanden logo Qander logo Alfam logo Interbank logo Nationale Nederlanden

Indicatie van het maandbedrag

Het in bovenstaande berekening getoonde, is een benadering van de werkelijke maandlast. Door afrondings­verschillen kan het zo zijn dat dit bedrag wat afwijkt van de maandlast die een krediet­verstrekker berekent. Natuurlijk is uiteindelijk de berekening van de bank leidend in wat u werkelijk per maand gaat betalen.

Persoonlijke lening

Maandlast = rente + aflossing
De maandlast van een lening bestaat uit rente en aflossing, zowel bij een persoonlijke lening als bij een doorlopend krediet. De verdeling van de maandlast over rente en aflossing werkt bij deze twee leen­vormen wel verschillend.

Rente en aflossing bij een persoonlijke lening
Een persoonlijke lening is een vaste afspraak: alle gegevens worden vastgelegd bij het afsluiten ervan. Het rente­percentage ligt vast, het calculator maandbedrag en daarmee ook de looptijd. Uit het vaste maand­bedrag wordt altijd een deel aan rente gehaald (berekend over de nog openstaande schuld) en met de rest wordt afgelost op de lening. Het maand­bedrag is precies zo berekend dat u aan het eind van de looptijd de hele lening hebt terug­betaald.

Doorlopend krediet

Maandlast doorlopend krediet
Bij de berekening kunt u geen leen­vorm kiezen: hier wordt de maand­last voor een persoonlijke lening berekend. Het bedrag dat u bij een doorlopend krediet per maand betaalt is namelijk niet afhankelijk van rente en looptijd - het is simpelweg een percentage (1%, 1,5% of 2%) van de afgesproken krediet­limiet. Heeft u een limiet van € 10.000 en een maandlast van 2%, dan betaalt u € 200 per maand.

Rente en aflossing bij een doorlopend krediet
Een doorlopend krediet is veel flexibeler: daar staat de krediet­limiet vast en het maand­bedrag, meer niet. Het maand­bedrag is een percentage van de afgesproken limiet. Na het incasseren van het maand­bedrag wordt eerst uitgerekend hoeveel rente (het percentage is variabel) u verschuldigd bent over de openstaande schuld (die kan variëren omdat u naar eigen wens bedragen kunt aflossen en weer opnemen). Wat vervolgens overblijft van het maand­bedrag wordt gebruikt voor aflossing. Omdat u niet van tevoren weet hoe het rente­percentage zich gaat ontwikkelen én niet weet hoe het gaat lopen met opnames en aflossingen kunt u niet vooraf weten hoe lang u over het terugbetalen van het doorlopend krediet gaat doen.

Hoger maandbedrag = sneller klaar en lagere kosten

Kunt u meer missen dan het maandbedrag dat we hierboven voor u berekend hebben? Kijk dan eens wat eruit komt als u kiest voor een kortere looptijd. Dan wordt het maand­bedrag hoger, maar bent u sneller van uw lening af. Dat zorgt ervoor dat u er uiteindelijk in totaal minder voor betaalt: de totale kosten worden lager. Hoe sneller u op uw lening aflost, hoe minder rente u immers hoeft te betalen.

Waarom kiezen voor AdviesUnie

  • Onafhankelijke adviseurs
  • Persoonlijke aanpak
  • Vrijblijvend en deskundig advies
  • Wij vergelijken de beste kredietaanbieders
  • Vele kredietmogelijkheden

Voorwaarden

  • U bent minimaal 21 en niet ouder dan 68 jaar
  • U beschikt over voldoende inkomsten om de lening te kunnen betalen
  • U bent woonachtig in Nederland
  • ZZP'ers en ondernemers kunnen de jaarcijfers en opgaven inkomsten­belasting van de afgelopen drie jaar laten zien
altijd advies op maat

Betrouwbaar

Onafhankelijk advies op maat

AdviesUnie helpt u met vergelijken

Vergelijken

Wij vergelijken voor u alle banken

Snelle service

Binnen 1 dag

Geld binnen 1 werkdag op uw rekening mogelijk

logo Qander logo Interbank logo Nationale Nederlanden logo Alfam logo Qander logo Interbank logo Alfam logo Nationale Nederlanden logo Qander logo Alfam logo Interbank logo Nationale Nederlanden logo Qander logo Alfam logo Interbank logo Nationale Nederlanden logo Alfam logo Qander logo Interbank logo Nationale Nederlanden logo Qander logo Alfam logo Interbank logo Nationale Nederlanden logo Qander logo Alfam logo Interbank logo Nationale Nederlanden