logo Qander logo Interbank logo Nationale Nederlanden logo Alfam logo Qander logo Interbank logo Alfam logo Nationale Nederlanden logo Qander logo Alfam logo Interbank logo Nationale Nederlanden logo Qander logo Alfam logo Interbank logo Nationale Nederlanden logo Alfam logo Qander logo Interbank logo Nationale Nederlanden logo Qander logo Alfam logo Interbank logo Nationale Nederlanden logo Qander logo Alfam logo Interbank logo Nationale Nederlanden

Voordeliger lenen? Wij regelen het voor u!

AdviesUnie helpt duizenden klanten flink te besparen op hun bestaande leningen Wij sluiten uw lopende lening over en verlagen daarmee de rente. U bespaart in de meeste gevallen al direct honderden euro's dankzij de nieuwe lening. Door goedkoper te lenen kunt u kiezen voor:

 • lagere lasten of
 • dezelfde maandlasten, maar met een kortere looptijd.

Voor het vergelijken van leningen, oversluiten van een lopende naar een nieuwe lening en uiteindelijk afsluiten van uw lening betaalt u ons helemaal niets! Wij zijn onafhankelijk en werken samen met verschillende banken die ons rechtstreeks belonen voor onze diensten. Elke euro die u bespaart kunt u dus direct gebruiken om uw krediet eerder af te lossen.

Hulp bij oversluiten en omzetten van uw lening

Het oversluiten of omzetten van uw leningen vergt een goede inventarisatie van uw wensen. De medewerkers van AdviesUnie nemen de tijd om uw situatie goed in kaart te brengen zodat de herfinanciering vlekkeloos verloopt. Dankzij ons persoonlijk contact zorgen wij ervoor dat u op een simpele wijze kunt besparen op uw lopende lening(en).

Wat kunnen wij voor u doen?

 • Samenvoegen van leningen
 • Rente verlaging
 • Looptijd verkorten
 • Aflossing vergroten
 • Lening omzetten

Lenen als zelfstandig ondernemer

Verdient u uw geld als zelfstandig ondernemer? Dan weet u vaak van te voren niet hoeveel inkomen u het komende jaar zal hebben. Iemand die in loondienst is kan gemakkelijk zijn inkomsten aantonen. Dit geeft de geld­verstrekker zekerheid dat het uitgeleende geld ook kan worden terugbetaald.

Ondanks deze onzekerheid is het bij sommige aanbieders toch mogelijk om een lening af te sluiten. Het wordt makkelijker om lening aan te vragen wanneer u al drie jaar of langer zelfstandig ondernemer bent. Naast uw inkomen kijkt de bank natuurlijk ook naar uw persoonlijke situatie. Aan de hand van het totaalplaatje kijkt de aanbieder of u in aanmerking komt voor een lening.

Consumptief krediet geld lenen voor ZZP-ers is wel gebonden aan strikte voorwaarden. De krediet­maatschappij zal regulier toetsen op basis van inkomen en maandelijkse lasten of de lening verantwoord is. Tevens zal er een BKR registratie geraadpleegd worden.

Ook ondernemers kunnen online de lening aanvragen

Minimale eisen om in aanmerking te komen:

 • U leent als consument
 • U dient in het bezit te zijn van een koopwoning
 • U dient minimaal 25 jaar of ouder te zijn
 • Uw bedrijf bestaat minimaal 3 jaar en is één van de volgende bedrijfsvormen:
  eenmanszaak, VOF of maatschap.

Kredietvormen

Een krediet is een andere naam voor een lening. Bij een krediet leent de krediet­verstrekker een bedrag aan de kredietnemer. Deze betaalt als vergoeding voor de lening rente. De lening dient altijd uiteindelijk weer afgelost te worden. Er is een groot aantal soorten kredieten. Op deze pagina behandelen we kort de krediet­vormen die het meest voorkomen. Indien u op de linkjes in de tekst klikt, krijgt u per kredietvorm uitgebreide informatie.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening (PL) is een leningsvorm waarbij van te voren het bedrag, de looptijd en het rente­tarief vastgezet worden. Naar aanleiding van deze 3 factoren wordt een maand­termijn bepaald, bestaande uit rente en aflossing. Extra aflossen of extra geld opnemen is niet altijd mogelijk, of alleen tegen betaling van kosten. Door de vaste maand­termijn is een persoonlijke lening een zekere kredietvorm. De te betalen rente bij een persoonlijke lening kan onder bepaalde situaties fiscaal aftrekbaar zijn.

Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet (DK) wordt vooraf een limiet bepaald tot aan waar geld mag worden opgenomen. Als u die opname­ruimte regelmatig gebruikt en daardoor weinig aflost, kunt u onnodig lang aan het krediet vast­zitten. Dat kan tot financiële problemen leiden. Daarom kunt u alleen nog voor een Persoonlijke Lening kiezen.

Let op! Geld lenen kost geld Let op! Geld lenen kost geld

Bijzondere kredietvormen

Hieronder beschrijven we een aantal bijzondere krediet­vormen. Goed beschouwd zijn het geen echte krediet­vormen maar meer bijzondere bestedings­doelen voor het af te sluiten krediet.

Autofinanciering

Onder een autofinanciering verstaan wij een persoonlijke lening waarbij het geld gebruikt wordt om een auto aan te schaffen. De auto is tevens onderpand voor de lening.

Lees verder....

Verbouwingslening

Een verbouwingslening wordt afgesloten om een verbouwing aan de eigen woning mee te betalen. Omdat het geld wordt uitgegeven aan het eigen huis, kan de rente fiscaal aftrekbaar zijn.

Restschuldfinanciering

Wie een woning verkoopt voor een bedrag dat lager is dan de openstaande hypotheek, houdt een restschuld over. Die rest­schuld moet wel terugbetaald worden. Hoe kunt u deze het beste financieren?

Fiscaliteit bij een lening

De mogelijke fiscale gevolgen bij het afsluiten van een lening zijn:

Rente aftrekbaar in box 1

In sommige situaties is de rente die u over een lening betaalt fiscaal aftrekbaar via de hypotheek­rente­aftrek. Dat kan alleen als de lening voldoet aan bepaalde voorwaarden. De eerste voorwaarde is dat het geleende geld is uitgegeven aan:

 • de aankoop
 • het onderhoud
 • of de verbetering van een eigen woning, zoals een verbouwing, nieuwe keuken, een dakkapel

Bij deze bestedingsdoelen valt de lening onder de eigenwoning­schuld, waardoor het niet nodig is dat het een hypotheek is.

De tweede voorwaarde voor hypotheek­renteaftrek is dat de lening in maximaal 30 jaar ten minste annuïtair wordt afgelost, volgens een vastgesteld schema. Een doorlopend krediet niet aan die voorwaarde. Een persoonlijke lening wel.

Heeft u dus een persoonlijke lening afgesloten voor verbouwing van uw eigen huis, dan is de rente over die lening fiscaal aftrekbaar. De lening valt dan in box 1 in plaats van in box 3.

Als u gaat verbouwen en daarvoor geld wilt lenen, is het verstandig om na te gaan wat goedkoper is: hypotheek verhogen of een persoonlijke lening afsluiten. Bij het verhogen van een hypotheek komen allerlei kosten kijken. Die zijn bij het afsluiten van een persoonlijke lening niet aan de orde.

De rente over een persoonlijke lening is echter wel hoger dan over een hypotheek. Welke keuze is beter in uw situatie? Daarvoor moet u de kosten­voordeel van de persoonlijke lening vergelijken met het rente­voordeel van de hypotheek.

Ook bij het financieren van een restschuld is de rente aftrekbaar in box 1.

Minder belasting in box 3

Een consumptief krediet zoals een persoonlijke lening of een doorlopend krediet valt voor de belastingen in beginsel in box 3. Dat is de box waarin belasting wordt geheven over vermogen. Nu is een lening geen bezitting, het is een schuld. Een lening verlaagt dus uw vermogen in box 3, met als effect dat u minder belasting betaalt over uw vermogen.

Dit heeft lang niet voor iedereen gevolgen. Om minder belasting te betalen in box 3 moet u er allereerst wel belasting betalen. Minder dan nul kan immers niet. U betaalt pas belasting in box 3 (vermogens­rendements­heffing) als u meer vermogen hebt dan het vrijgestelde bedrag van € 30.360 per persoon (in 2019). Voor partners geldt dit dus pas bij een vermogen van ruim € 60.000. Is de totale waarde van uw spaargeld, beleggingen etc. minder dan dat, dan betaalt u al geen belasting in box 3.

Zit u wel boven de vrijstelling, dan kan een lening dus zorgen voor een verlaging van de te betalen belasting. Hierbij moet de lening wel boven de schuldendrempel uitkomen. Die drempel is om te voorkomen dat iedere roodstand op een betaalrekening voor fiscaal gedoe zorgt.

Kredietofferte aanvragen

Onze werkwijze

Alle kredietaanvragen behandelen wij op basis van execution only. Dat houdt in dat wij u geen krediet­advies geven. Oftewel: u bepaalt zelf welke kredietvorm u wenst en hoeveel u wenst te lenen. Wij toetsen alleen op inkomen. Dit laatste houdt in dat wij via een systeem toetsen of de gevraagde lening past binnen de normen van de geld­verstrekker. De bank bepaalt uiteindelijk of zij wel of niet akkoord gaan met de verstrekking.

Een krediet aanvragen kunt u bij ons op twee manieren doen:

 • Via onze website
 • Of via de telefoon

In beide gevallen verstrekt u ons uw gegevens, waarmee wij de door uw gewenst kredietbedrag zullen aanvragen bij onze geldverstrekkers. Van alle ontvangen offertes zullen wij de beste en voordeligste uit selecteren en aan u per mail of post verzenden. Indien u akkoord bent met de offerte dient u deze getekend te retourneren naar AdviesUnie. Wij zullen na een laatste check deze doorsturen naar de bank. Na de fiattering van de bank, zal zij zelf zorgdragen voor het uitbetalen van de gelden.

Onze kosten

Wij rekenen bij een bemiddeling voor een krediet geen vergoeding aan onze klant. De bank betaalt ons een vergoeding. Deze vergoeding is verwerkt in de rente.

Veelgestelde vragen over een financiering

Hoeveel kan ik lenen?
Hoeveel rente betaal ik?
Kan ik met een BKR-registratie een lening afsluiten?
Moet ik een vast dienstverband hebben om een lening af te sluiten?
Is het mogelijk om eerder/extra af te lossen?
Wat gebeurt er bij overlijden?
Hoe lang duurt het voordat het bedrag op mijn rekening staat?
Welke stukken zijn nodig voor een kredietaanvraag?
Zijn er kosten aan verbonden voor het afsluiten van een krediet?
logo Qander logo Interbank logo Nationale Nederlanden logo Alfam logo Qander logo Interbank logo Alfam logo Nationale Nederlanden logo Qander logo Alfam logo Interbank logo Nationale Nederlanden logo Qander logo Alfam logo Interbank logo Nationale Nederlanden logo Alfam logo Qander logo Interbank logo Nationale Nederlanden logo Qander logo Alfam logo Interbank logo Nationale Nederlanden logo Qander logo Alfam logo Interbank logo Nationale Nederlanden