Laat je niet afschrikken door de hoge hypotheekrente

  • hypotheekrente
  • maandlasten
  • oversluiten
  • huis kopen
Leestijd: 1 min.

Donderdag 27 april 2023

Laat je als starter niet afschrikken door de hoge hypotheek­rente: de woningmarkt is veel beter dan ooit tevoren! Je denkt misschien dat het nu niet de juiste tijd is om een huis te kopen. Maar laten we je geruststellen: de woningmarkt is momenteel veel beter dan ooit tevoren. Het is dus juist een goed moment om op zoek te gaan naar een woning.

Ja, het klopt dat de hypotheek­rente op dit moment hoog is. Maar daar staat tegenover dat er op dit moment ook veel meer aanbod is op de woningmarkt dan in voorgaande jaren. Dit komt onder andere doordat er meer nieuwbouwprojecten worden opgeleverd en doordat er veel mensen zijn die hun huis willen verkopen. Dit zorgt ervoor dat je als starter meer keuze hebt en dat de concurrentie minder hevig is dan voorheen. Je hebt dus meer kans om een woning te vinden die bij jouw wensen en budget past.

Bovendien zijn de prijzen van woningen ook veel beter dan in voorgaande jaren. De stijging van de woningprijzen is afgevlakt, wat betekent dat je meer waar krijgt voor je geld. Dit maakt het kopen van een huis nu relatief voordeliger dan in voorgaande jaren.

Daarnaast is het goed om te weten dat de hoge hypotheek­rente niet per se betekent dat je maandlasten heel hoog zullen zijn. Als je bijvoorbeeld een woning vindt die wat lager geprijsd is dan je had verwacht, dan kan dit de hogere hypotheek­rente compenseren. En als je een langere rentevaste periode kiest, kun je de rente voor een langere periode vastzetten en weet je zeker waar je aan toe bent.

Kortom, laat je niet afschrikken door de hoge hypotheek­rente. De woningmarkt is momenteel veel beter dan ooit tevoren. Er is meer aanbod, de prijzen zijn beter en je hebt meer kans om een woning te vinden die bij jou past. Bij Adviesunie.nl helpen wij starters graag bij het vinden van hun droomwoning en het afsluiten van een passende hypotheek.

Laat je adviseren

Het is verstandig om je goed te laten adviseren door een hypotheek­adviseur. Bij AdviesUnie staan onze deskundige adviseurs klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuzes. Of je nu een huis wilt kopen, je hypotheek wilt oversluiten of gewoon een vraag hebt over je hypotheek, wij zijn er voor jou. Vraag daarom een gratis en vrijblijvend hypotheekgesprek aan. Mike Oosting Mike Oosting