Nieuws

Geld besparen op uw hypotheek

11 Oct,2018Door Adviesunie

De hypotheek is voor de meeste gezinnen één van de grootste kostenposten. Hierdoor valt er veel te besparen als je het slim aanpakt. Door uw hypotheek over te sluiten naar een hypotheek met een lagere rente kunt u besparen op uw maandelijkse kosten.

Een hypotheek oversluiten kan zonder te verhuizen, bijvoorbeeld aan het einde van een rentevaste periode of omdat u intussen bij uw huidige of bij een andere bank een gunstiger rente krijgt.

Aan het oversluiten van een hypotheek voordat de rentevaste periode is afgelopen zijn kosten verbonden. U kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met boeterente, als u uw lopende hypotheek laat aanpassen of vanwege vertrek bij uw huidige geldverstrekker. Maakt u een overstap op het moment van renteherziening, dan hoeft u geen boeterente te betalen.

De boete is een vergoeding voor de rente die de bank misloopt als je je hypotheek voortijdig opzegt. De hoogte van de boete is afhankelijk van drie dingen:


De rente die je nu aan de bank betaalt
De rente die de bank nu zou krijgen voor eenzelfde hypotheek als je nu hebt
Het bedrag dat je boetevrij mag aflossen (meestal 10%)

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Maak dan een afspraak met een van onze ervaren adviseurs via telefoonnummer 0598-632870 en ontdek of u ook kunt besparen op uw hypotheek.